Pochettino niet blij met Kuipers en Makkelie: 'Er is nog veel werk te doen'

Pochettino niet blij met Kuipers en Makkelie: 'Er is nog veel werk te doen'

10-04-2019 14:37
48

Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino is geen fan van de VAR, liet hij al meerdere malen blijken. Ook na het heenduel met Manchester City in de kwartfinale van de Champions League (1-0) was hij wederom niet te spreken over de videoarbitrage. 

Scheidsrechter Björn Kuipers gaf City in het begin van het duel een strafschop vanwege een handsbal van Danny Rose. Dit deed de Nederlandse arbiter nadat hij uitgebreid de beelden had bekeken. Danny Makkelie fungeerde tijdens het duel als VAR. 

Pochettino was het niet eens met de penalty. Volgens de manager deed de verdediger van Spurs er alles aan om te voorkomen dat de bal zijn hand zou raken. "Dit toont weer aan dat er wat de VAR betreft nog veel werk te doen is tussen de scheidsrechters, de fans en de spelers", vertelde Pochettino in gesprek met Sky Sports. "Er moet een duidelijk protocol voor komen. Vandaag lieten ze duidelijk zien dat het alleen maar meer problemen veroorzaakt."

"Je accepteert dat een besluit fout is als het van een scheidsrechter komt, maar bij een beslissing zoals deze is dat veel moeilijker", gaat hij verder. "Ik wil de VAR helpen, maar ik denk dat er nog veel verbeterpunten zijn om de scheidsrechter te helpen bij het nemen van de correcte beslissing."

Lees ook: City staat voor zware klus: Spurs komt blessure Kane te boven en boekt zege