'Ik zei: je gaat je excuses aanbieden, omdat Barça wint door mij, niet door Messi'

'Ik zei: je gaat je excuses aanbieden, omdat Barça wint door mij, niet door Messi'

10-04-2019 15:18
55

Samuel Eto'o bewaart weinig goede herinneringen aan Pep Guardiola, met wie hij samenwerkte bij FC Barcelona. De twee konden niet goed met elkaar opschieten, maar toch is de Kameroense spits (38) hem dankbaar.

"Pep heeft zijn hele leven in Barcelona gewoond, maar in de tijd dat ik er was, begreep hij de ploeg niet. Hij snapte niet wat er in de ploeg omging", vertelt Eto'o aan beIN Sports. Guardiola koos vaker voor Lionel Messi in de punt van de aanval dan voor Eto'o, wat voor onvrede zorgde. De Kameroense spits vond dat hij onmisbaar was voor Barcelona. "Ik zei tegen Guardiola: je gaat je excuses aanbieden aan mij, omdat Barcelona wedstrijden wint door mij, niet dankzij Messi."

Uiteindelijk kwam het goed tussen de twee, tot Eto'o te horen kreeg dat hij weg moest van Barcelona. "Mijn zaakwaarnemer vertelde dat de club me op de transferlijst had gezet. Ik zei: echt? Hij zei: ja, op verzoek van Guardiola.

Toch is Eto'o blij dat hij vertrokken is bij Barcelona. "Ik ben een nog groter onderdeel van de voetbalgeschiedenis geworden door naar Internazionale te gaan. Guardiola gaf Inter toestemming om de beste deal ooit te sluiten."