Olde Riekerink reageert op ontslag: 'De club heeft nu een andere keuze gemaakt'

Olde Riekerink reageert op ontslag: 'De club heeft nu een andere keuze gemaakt'

10-04-2019 16:01 Laatste update: 16:54
26

Jan Olde Riekerink is teleurgesteld over zijn vertrek bij sc Heerenveen. De clubleiding stelde de trainer woensdagmiddag op non-actief.

Riekerink geeft tegenover Omrop Fryslan aan teleurgesteld te zijn over de beslissing van Heerenveen om niet met hem door te gaan. 'Het is een turbulent jaar geweest waar wij als staf en spelersgroep de rust hebben weten te behouden en de tweede seizoenshelft langzaam terugkeerden naar de positie waar we hoorden te staan', aldus Olde Riekerink.

Heerenveen verloor drie van de afgelopen vier wedstrijden. Alleen van Excelsior werd gewonnen (1-0). 'De laatste vier wedstrijden lagen niet in de lijn van de verwachtingen, maar wij hebben een ploeg die steeds vanuit het niets wist te herrijzen.'

'Ik had 100% het geloof dat wij de komende periode met wedstrijden tegen Groningen Heracles VVV FC Utrecht en uiteindelijk NAC de strijd aan konden gaan om aan het einde van het seizoen deel te nemen aan de play-offs', zegt Olde Riekerink.

'De club heeft nu een andere keuze gemaakt om dat niet met mij te bewerkstelligen wat voor mij uiteraard teleurstellend is. Ik wens SC Heerenveen en de supporters het allerbeste voor de toekomst.' Heerenveen staat momenteel tiende in de Eredivisie.

Lees ook: Breaking news uit Heerenveen: Olde Riekerink per direct op non-actief