Clement provoceerde publiek na Kluivert-spreekkoren: 'Vond het echt niet kunnen'

Clement provoceerde publiek na Kluivert-spreekkoren: 'Vond het echt niet kunnen'

10-04-2019 21:27
5

PEC Zwolle-middenvelder Pelle Clement heeft één keer het publiek geprovoceerd na het maken van een doelpunt: de toenmalige Jong Ajax-aanvoerder scoorde in december 2016 tegen SC Cambuur en hield toen zijn wijsvinger aan zijn mond. Clement nam het toen op voor ploeggenoot Justin Kluivert.

De huidige AS Roma-aanvaller speelde één van zijn eerste wedstrijden in Jong Ajax. Het thuispubliek scandeerde 'Kluivert moordenaar', als verwijzing naar het auto-ongeluk waar vader Patrick bij betrokken was, weet Clement nog. "Dat vond ik wel vrij heftig", laat hij weten aan Voetbal International. Na zijn treffer in Leeuwarden 'kwamen er emoties los' bij Clement. "Omdat ik het echt niet vond kunnen", vertelt de middenvelder. "Justin kwam er toen net bij en om hem met zoiets te pakken..."

Clement speelde in Jong Ajax ook samen met Frenkie de Jong en betrok de toekomstige speler van FC Barcelona in één van zijn andere antwoorden. Op de vraag hoe hij zijn carrière wil beëindigen, laat de PEC-middenvelder weten dat hij dit à la Zinedine Zidane wil doen. "Frenkie heeft mij zo vaak de verkeerde kant op laten lopen... Dan kan ik hem meteen terugpakken haha. Ik werd echt doodziek van die lichaamsschijnbeweging. Frenkie uitnodigen voor mijn afscheidswedstrijd en dan een kopstoot geven: zou wel mooi zijn haha!"