Barça rekent door vroeg doelpunt af met United en is hard op weg naar halve finale

10-04-2019 22:55 Laatste update: 22:59
31

FC Barcelona staat met één been in de halve finale van de Champions League. De Catalanen wonnen op Old Trafford met 0-1 van Manchester United. Lionel Messi en Luis Suarez vertolkten een hoofdrol bij het doelpunt.

Het was al na dertien minuten raak. Sergio Busquets bediende Messi met een fraaie bal, waarna de Argentijn op eveneens knappe wijze Suarez in staat stelde om de score te openen. De Uruguayaan kopte via de arm van Luke Shaw binnen, waardoor de ongelukkige Engelsman het doelpunt op zijn naam kreeg. De VAR bekeek nog even of Suarez niet hinderlijk buitenspel stond, maar keurde het doelpunt goed.

United leek even uit het veld geslagen, maar de ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer herpakte zich uitstekend in de bij vlagen felle strijd. Marcus Rashford kreeg al een prima mogelijkheid, maar de beste kans was voor Diogo Dalot. De Portugees wist een enorme kopkans niet te verzilveren. Tussendoor voorkwam David De Gea nog wel op schitterende wijze de 0-2 van Suarez, na een fout van Victor Lindelöf.

Ook in de rommelige tweede helft nam United aanvankelijk het initiatief. Echt gevaarlijk werd het echter niet voor het Catalaanse doel. De bezoekers deelden af en toe - via met name Messi - een speldenprikje uit, maar wisten zich al gesteund door de 0-1 voorsprong. In de slotfase wist United zelfs helemaal niet meer gevaarlijk te worden. De Engelsen schoten zelfs geen één keer op doel. Barça kan het karwei volgende week in eigen huis afmaken.