De Mos lovend over Ajax-duo: 'Samen met De Jong is hij echt wereldklasse'

De Mos lovend over Ajax-duo: 'Samen met De Jong is hij echt wereldklasse'

11-04-2019 00:02
38

Aad de Mos zag Ajax en vooral David Neres en Frenkie de Jong een uitstekende indruk maken in de kwartfinale van de Champions League. De analist is echter kritisch over de vele gemiste kansen in de eerste wedstrijd tegen Juventus (1-1).

"Ze hebben heel lang pressing gespeeld, waar Juventus toch wel moeite mee had. Ze hebben ook veel kansen gecreëerd. Alleen de afwerking was minder. Dat is doodzonde, want nu krijg je het heel zwaar in Turijn", zegt De Mos in gesprek met Voetbal International.

Voorafgaand aan de 1-0 ging het nodige mis, zag De Mos. "Het elftal staat scheef, ze staan helemaal aan de rechterkant georiënteerd. Het centrum komt vrij te liggen. Ronaldo duikt erin en scoort." Hij is kritisch op Joël Veltman. "Veltman had rugdekking moeten geven. Hij had voor rust al een breedtepass die levensgevaarlijk was. Frenkie de Jong maakte daar een goede tackle, anders waren ze al eerder op achterstand gekomen."

De Mos noemt doelpuntenmaker David Neres als een van de uitblinkers. "Samen met Frenkie de Jong is hij echt wereldklasse. De Jong was ook weer weergaloos goed. Ongelooflijk wat hij afgelopen heeft en hoe zuiver hij aan de bal is. De Jong is een middenveld op zich."

Door de 1-1 is Juventus wel duidelijk de favoriet. "Ik schat de kansen minder in dan tegen Real. Ik geef Ajax nog veertig procent kans. Juventus is zo uitgekookt en geslepen dat ze moeilijk te kloppen zijn in eigen huis. Ze hebben geen aanvallende intenties. Het publiek verwacht ook alleen maar dat ze een ronde verder komen."