Uitblinker De Jong 'gefopt' door Cristiano Ronaldo: 'Niet genieten, maar wel knap'

Uitblinker De Jong 'gefopt' door Cristiano Ronaldo: 'Niet genieten, maar wel knap'

11-04-2019 08:33 Laatste update: 08:35
69

Bij de 0-1 van Juventus, op slag van rust, werd Frenkie de Jong 'gefopt' door doelpuntenmaker Cristiano Ronaldo. De Jong zegt dat in gesprek met de NOS. 

Ronaldo ontsnapte aan zijn bewaker De Jong en uit een voorzet van Joao Cancelo kopte de Portugese vedette de bal achter André Onana. "Ja, je weet dat als hij die voorzet krijgt, dat hij er bijna zeker inzit. Gefopt? Ja, zeker weten. Het is niet dat je ervan kan genieten - maar het is wel knap", aldus de Oranje-middenvelder.

Ajax oogde voor eigen publiek erg rustig aan eigen bal. Dat was bewust. "De organisatie staat heel goed als zij terugplooien. Dan wacht Juve de bal in het midden af, onderscheppen ze hem en komen ze er razendsnel uit. Het was een soort van afspraak om heel geduldig te zijn. Uiteindelijk komt die pass, dat moet dan snel en dan hebben we een kans."

Met de uiteindelijke 1-1 was De Jong niet ontevreden. "Het is niet slecht. Als we zo spelen uit, met lef en durf, zoals we ook in Madrid hebben gedaan, dan zie ik nog zeker kansen. Ik heb er een goed gevoel over."

Lees ook: Allegri zag Juve-plan al snel in duigen vallen: 'Frenkie de Jong doorzag dat'

Lees ook: Pers in Barcelona 'verliefd' op Frenkie de Jong: 'Hij betovert een hele generatie'