Foutje tegen Juventus zit kritische Veltman dwars: 'Die zal ik niet vergeten'

Foutje tegen Juventus zit kritische Veltman dwars: 'Die zal ik niet vergeten'

11-04-2019 10:25 Laatste update: 12:07
69

Joël Veltman kijkt met een 'redelijk goed gevoel' terug op zijn optreden in de Champions League-kwartfinale tegen Juventus. Eén fout in de eerste helft zit hem nog dwars.

Na een half uur verspeelde Veltman de bal met een verkeerde breedtepass en binnen enkele seconden stond Juventus in de zestienmeter. Omdat Frenkie de Jong de kans voor Federico Bernardeschi verijdelde had het geen grote gevolgen, maar Veltman is het moment nog niet vergeten. "Ik ben af en toe een beetje te kritisch. Maar ik zal niet die bal door het midden vergeten", reageert Veltman bij Veronica. "Op dat soort momenten loeren ze. Daar móet ik kritisch op zijn."

Veltman vertelt dat hij 'leuke berichtjes' kreeg na het 1-1 gelijkspel van Ajax tegen Juventus. Hij had de taak om Blaise Matuidi en de linksback Alex Sandro te lokken. "Ronaldo loopt overal en nergens, meeverdedigen doet hij niet graag. Daar moet je gebruik van maken. Het maakt Juventus niks uit of ze de bal wel of niet hebben, want uit één kans kunnen zij scoren. Dat zag je bij Ronaldo wel."