Chaotische situatie bij Johan Cruijff Arena: 185 aanhoudingen rond Ajax - Juventus

Chaotische situatie bij Johan Cruijff Arena: 185 aanhoudingen rond Ajax - Juventus

11-04-2019 10:42
94

Rond het Champions League-duel tussen Ajax en Juventus zijn 185 mensen aangehouden. Dat meldt de politie donderdag.

Het was in de aanloop naar Ajax - Juventus onrustig. Twee grote groepen, met name Italiaanse supporters, werden aangehouden. De eerste groep met 46 personen werd aangehouden in de metro en de tweede groep met 61 personen, werd aangehouden bij de Johan Cruijff Arena. Bij hen werden onder meer wapens en vuurwerk aangetroffen.

De politie trad ook op rond het stadion. De politie meldt dat aan de zuidzijde onder meer straatklinkers naar mensen werden gegooid en ruiten werden vernield. Daarbij werden waterkanonnen ingezet, evenals mobiele eenheid en politie te paard. De politie verrichtte daar dertig aanhoudingen. Vijf politiemensen raakten gewond. Veel Ajax-fans hadden overigens commentaar op het 'excessieve' optreden van de politie.

Op dit moment zitten nog veertien personen vast vanwege openlijke geweldpleging. Zij zullen in de loop van donderdag worden gehoord. De andere aangehouden fans zijn in de loop van de woensdagavond en -nacht vrijgelaten. Vele tientallen aangehouden supporters hebben een boete opgelegd gekregen.