PEC Zwolle liep 'supertalent' van Juventus mis: 'Man, heb ik van gebaald'

PEC Zwolle liep 'supertalent' van Juventus mis: 'Man, heb ik van gebaald'

11-04-2019 11:48
23

Moise Kean maakt de laatste weken furore in de Serie A, maar het supertalent van Juventus had óók bij PEC Zwolle kunnen spelen. Gerard Nijkamp, technisch directeur van de eredivisionist, was in de zomer van 2017 bezig met Kean.

PEC Zwolle onderzocht destijds de mogelijkheid om meerdere Juventus-talenten naar Overijssel te halen. Zaakwaarnemer Mino Raiola speelde daar een belangrijke rol in. "Het was Mino die eigenlijk direct Moise Kean tipte als een uitzonderlijk talent. Ik heb hem vervolgens zelf aan het werk gezien", vertelt Nijkamp aan Voetbal International.

"Hij was pas zestien jaar, maar toen al zo ontzettend goed. In de jaren daarvoor had hij meerdere leeftijdscategorieën overgeslagen. Voor sommige mensen ging dat nog niet snel genoeg. Wij besloten een plan te maken, een pad waarop hij kon groeien in Nederland."

In de zomer van 2017 maakte PEC Zwolle werk van Kean. Het kwam aan op 31 augustus, de slotdag van de transferperiode. "We zijn een halve dag bezig geweest met het papierwerk. Iedereen was akkoord maar uiteindelijk ging het niet door vanwege wat contractzaken. Het had ermee te maken dat hij op dat moment minderjarig was", aldus Nijkamp. "Man, daar heb ik best wel even van gebaald. (...) Het is echt een supertalent."