Nederlandse spits speelt 'wedstrijd van het seizoen' tegen Chelsea: 'Nóg groter'

Nederlandse spits speelt 'wedstrijd van het seizoen' tegen Chelsea: 'Nóg groter'

11-04-2019 13:46
7

Slavia Praag-speler Mick van Buren leeft vol vertrouwen toe naar het Europa League-duel met Chelsea van donderdagavond. De Nederlandse aanvaller van de Tsjechen baalt alleen van de afwezigheid van het gros van de fanatieke aanhang.

"Dit is de wedstrijd van het seizoen voor ons", zegt de 26-jarige Van Buren in gesprek met De Telegraaf over de kwartfinale. "Dat was eerst de wedstrijd tegen Sevilla, maar dit is nog weer een grotere wedstrijd. (…) Het is alleen jammer dat de club een straf van de UEFA heeft gekregen, waardoor ons vak met 2000 meest fanatieke supporters leeg moet blijven en onze capaciteit van 20.000 niet maximaal benut kan worden."

Tegen Sevilla kwam Van Buren in het veld als invaller en scoorde meteen. Hij verwacht zelf donderdagavond wederom wat te kunnen betekenen in die rol en hoopt een doelpunt te maken.

"We moeten zorgen dat we in leven blijven en bij de return volgende week nog steeds een kans hebben", aldus Van Buren. "Dus we zullen niet vol op de aanval gaan spelen. Het is heel belangrijk om een goede organisatie neer te zetten, zoals we ook tegen Sevilla hebben gedaan. Onderschatting zal geen rol meer spelen. Ik denk dat Chelsea wel iets oplettender zal zijn nu we Sevilla eruit hebben geschopt."

Lees ookSlavia Praag stunt in verlenging en schakelt Sevilla uit, Van Buren erg belangrijk