De Ligt maakt grote indruk in Engeland: 116 miljoen zou me niet verrassen

De Ligt maakt grote indruk in Engeland: "116 miljoen zou me niet verrassen"

11-04-2019 16:38 Laatste update: 17:00
106

Een Engelse club die in de zomer 100 miljoen pond betaalt voor Matthijs de Ligt: het is geen gekke gedachte. Dat stellen oud-voetballers Jermaine Jenas en Chris Sutton in hun Champions League-analyse bij BT Sport.

Sutton liet zich tijdens Ajax - Juventus ontvallen dat De Ligt een slordige 100 miljoen pond (116 miljoen euro) waard is. "Ja, dat zou me niet verrassen", reageert Jenas. "Hij is negentien jaar oud, aanvoerder van Ajax en de baas op het veld tijdens een Champions League-kwartfinale. Ik zou graag zien dat hij nog een jaar bij Ajax blijft zoals Frenkie de Jong heeft gedaan. Het zou zonde zijn als zo'n goed team als Ajax ontmanteld wordt."

De kans is groot dat De Ligt aan het einde van het seizoen vertrekt bij Ajax, dat naar verluidt zeventig miljoen euro wil vangen. In Engeland zit Manchester City achter hem aan, maar FC Barcelona en Juventus lijken betere papieren te hebben. Sutton: "De Ligt is erg volwassen voor zijn leeftijd. Als hij nu pas negentien jaar oud is, hoe goed is hij dan als hij 23 is? Ajax is zó goed en is een team met heel veel zelfvertrouwen. Je kunt niet uitsluiten dat ze Juventus verslaan in de return."

Ajax gaat volgende week dinsdag op bezoek in Turijn. Inzet is een ticket voor de halve finale van de Champions League.

Lees ook: Hoe De Ligt foutloos bleef en waarom hij perfect bij Juventus zou passen