Allegri boos op sportieve Douglas Costa: Frenkie de Jong had al geel

Allegri boos op sportieve Douglas Costa: "Frenkie de Jong had al geel"

11-04-2019 17:32 Laatste update: 17:59
127

Als het aan Massimiliano Allegri had gelegen, was Frenkie de Jong met een rode kaart van het veld gestuurd in de slotfase van Ajax - Juventus. Douglas Costa was té sportief, vindt de trainer van Juventus.

Costa brak in de slotfase van Ajax - Juventus door aan de linkerkant en bleef op been, ondanks een tackle van De Jong. Allegri is niet blij met de Braziliaan. "Douglas moet gewoon zijn been laten staan, want Frenkie de Jong had al een gele kaart op zak", aldus de Juve-trainer, geciteerd door Il Corriere dello Sport.

Wedden

Meer odds

Als De Jong een rode kaart had gepakt, zou hij de return van volgende week in Turijn hebben gemist. Allegri hecht geen waarde aan sportiviteit als het om de knikkers gaat. "Winnen doe je op vele manieren. Niemand speelt altijd schoon."

Na afloop van Ajax - Juventus was Allegri nog complimenteus over De Jong, die het Italiaanse plannetje om hem te bespelen snel in de gaten had. "Hij doorzag het en bewoog naar de andere kant, zodat een andere aanvaller hem moest bespelen. Bij De Jong begint het aanvalsspel van Ajax", zei hij.