'Ajax heeft Pierie binnen: medische keuring achter de rug, transfer afgerond'

'Ajax heeft Pierie binnen: medische keuring achter de rug, transfer afgerond'

11-04-2019 20:46 Laatste update: 20:56
128

Ajax heeft na Razvan Marin ook zijn tweede aanwinst voor volgend seizoen binnen, melden het Algemeen Dagblad, De Telegraaf en Voetbal International. SC Heerenveen-verdediger Kik Pierie hoefde niet te trainen en was donderdag in de Johan Cruijff Arena 'om zijn transfer af te ronden'.

Volgens de drie media zijn nu ook de laatste details van de op handen zijnde transfer zo goed als afgerond. Pierie is donderdag medisch gekeurd in Amsterdam en zal op korte termijn gepresenteerd worden. Hoeveel Ajax aan sc Heerenveen gaat overmaken en voor hoeveel seizoenen de in Boston geboren verdediger gaat tekenen, is nog niet duidelijk.

Ajax is nog lang niet klaar na de komst van Pierie. Ook FC Emmen-doelman Kjell Scherpen wordt al wekenlang nadrukkelijk aan de Amsterdammers gelinkt en lijkt binnenkort te gaan tekenen. ESPN meldde donderdagochtend dat Ajax 'serieus werk maakt' van de Mexicaanse verdediger Edson Álvarez, die ook in de belangstelling staat van PSV. Spelers als Martin Odegaard en Cristian Pavon werden eveneens aan de Amsterdammers gelinkt.