Doemscenario voor Tottenham Hotspur: Kane kampt met zware enkelblessure

Doemscenario voor Tottenham Hotspur: Kane kampt met zware enkelblessure

11-04-2019 22:15 Laatste update: 22:20
29

De vrees van Tottenham Hotspur komt uit: Harry Kane heeft flinke schade aan zijn enkelbanden opgelopen in het Champions League-duel met Manchester City. Volgens diverse Engelse media, waaronder de BBC, is de kans groot dat hij dit seizoen niet meer in actie komt.

De 25-jarige spits zette dinsdag druk op tegenstander Fabian Delph, maar werd daarbij ongelukkig op zijn enkel geraakt. Hij hinkte gelijk van het veld en werd vervangen door Lucas Moura. Ondanks het verlies van Kane won Spurs in eigen huis nog wel van Man City. Het werd 1-0 door een treffer van Heung-Min Son. De return is volgende week woensdag.

Voor manager Mauricio Pochettino is het wegvallen van Kane een dreun. Tottenham heeft eigenlijk geen geschikte vervanger. Vincent Janssen komt al lange tijd niet meer in het stuk voor in Londen en ook de Spaanse routinier Fernando Llorente geniet niet het volle vertrouwen. Eerder dit kalenderjaar moest Kane ook al bijna twee maanden toekijken vanwege een enkelblessure.

Tottenham moet Kane nu in een cruciale fase van het seizoen missen. Naast de return tegen Man City in de kwartfinale van de Champions League verdedigt Tottenham de vierde plek in de Premier League. Mogelijk is de spits wel weer van de partij als Engeland het op 6 juni opneemt tegen het Nederlands elftal in de halve finale van de Nations League.