Bruggink: 'Ajax is met Pierie en Scherpen een imperium aan het opbouwen'

Bruggink: 'Ajax is met Pierie en Scherpen een imperium aan het opbouwen'

11-04-2019 23:43
49

Arnold Bruggink vindt Kik Pierie een interessante aankoop voor Ajax. De voormalig aanvaller denkt dat de Amsterdamse club 'een imperium' aan het opbouwen is.

Ajax staat op het punt om de transfer van de achttienjarige verdediger van sc Heerenveen af te ronden, zo meldde onder meer Voetbal International donderdagavond. "Ik denk dat ze hem wel weer zullen verhuren. Aan Heerenveen? Aan wie maakt niet zoveel uit. Ik denk dat ze met deze jongens, ook Kjell Scherpen, een soort imperium kunnen opbouwen", zegt Bruggink bij FOX Sports.

Ook als spelers Pierie, Perr Schuurs en Kjell Scherpen niet doorbreken in de Johan Cruijff Arena, hoeft Ajax geen centje pijn te lijden, stelt Bruggink. "Deze jongens worden waarschijnlijk wel meer waard en kun je altijd wel weer verkopen."

Kenneth Perez zag Pierie in het duel van Heerenveen met zijn toekomstig werkgever Ajax van dichtbij aan het werk en was onder de indruk. "Dan zie je hoe sterk hij fysiek is. Hij was ook heel erg bezig met coachen. Dat zie je niet zo vaak bij iemand van achttien, negentien jaar. En hij kan voetballen. Dat wordt in Nederland en zeker bij Ajax wel gewaardeerd."

Mede daardoor is Perez het niet helemaal eens met Bruggink. "Het moet blijken, maar hij heeft volgens mij al honderd Eredivisie-wedstrijden gespeeld. Dan heb je het niet over een groentje, zoals Perr Schuurs. Ik denk dat Schuurs eerder op de nominatie staat om verhuurd of verkocht te worden. Dan kan Pierie zijn plek overnemen."