'Vier miljoen en vijfjarig contract' voor Pierie: Hij heeft een hoop potentie

'Vier miljoen en vijfjarig contract' voor Pierie: "Hij heeft een hoop potentie"

12-04-2019 06:41 Laatste update: 08:22
122

Ajax heeft serieuze plannen met sc Heerenveen-verdediger Kik Pierie, schrijft De Telegraaf vrijdagochtend. De Amsterdammers gaan een basisbedrag van vier miljoen euro betalen voor de in Boston geboren jeugdinternational, die een contract voor vijf seizoenen zal signeren.

Pierie had donderdag een vrije dag en maakte van de gelegenheid gebruik om zijn medische keuring in Amsterdam te ondergaan. De verdediger moet één van de 'bouwstenen' worden van het nieuwe Ajax. De Amsterdammers haalden onlangs al Razvan Marin op bij Standard Luik en spelen hiermee in op het al zekere vertrek van Frenkie de Jong en de waarschijnlijke exit van Matthijs de Ligt.

Volgens Foppe de Haan, de iconische oud-trainer van de Friezen, gaat Ajax uitstekende zaken doen. "Opbouwend is Kik echt goed. Hij heeft een prima inspeelbal en weet zich ook raad in de kleine ruimte", vertelt hij aan de ochtendkrant. "In verdedigend opzicht moet hij nog wel wat leren, maar hij heeft een hoop potentie." Voor Heerenveen is het vertrek van Pierie een sportieve aderlating, vindt De Haan. "Maar Heerenveen heeft gewoon geld nodig. Zo simpel is het."

Lees ook: Bruggink: 'Ajax is met Pierie en Scherpen een imperium aan het opbouwen'