Hoever over Ajax-exit: Het plan van Ajax was voor mij simpelweg niet goed genoeg

Hoever over Ajax-exit: "Het plan van Ajax was voor mij simpelweg niet goed genoeg"

12-04-2019 07:31
76

Ki-Jana Hoever (17) heeft alle geduld van de wereld wanneer het gaat om zijn doorbraak in het eerste elftal van Liverpool. De bij Ajax opgeleide verdediger deed op 7 januari 84 minuten mee tijdens de FA Cup-wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers, tot dusver zijn enige speelminuten in Liverpool 1.

De jeugdinternational van Oranje beseft echter dat hij nog heel wat stappen moet zetten om een vaste waarde voor het eerste elftal te worden. "Ik ben nog niet helemaal klaar voor de Premier League. Ik moet nog veel ervaring opdoen en wat kilo's aankomen om tot dat niveau te komen", laat hij weten aan VTBL.

Hoever twijfelt er niet aan dat hij in Liverpool alle tijd krijgt om zich te ontwikkelen. Dat was bij Ajax niet het geval, stelt hij. "Ik speelde daar in de Onder 17, terwijl andere jongens doorgeschoven werden naar de Onder 19. Ik moest in Onder 17 maar laten zien dat ik recht had op meer. Dat was niet goed genoeg voor mij", vertelt hij over de club die hij afgelopen zomer verliet. "Het plan van Ajax was voor mij simpelweg niet goed genoeg."

De verdediger mocht vervolgens kiezen tussen Liverpool en Manchester United. "United is nooit een serieuze optie geweest. Ik had daar direct geen goed gevoel bij." 'Het plan' van Liverpool bleek uiteindelijk de doorslaggevende factor. "Daar had ik minder jongens voor me en was de weg naar het eerste elftal korter", aldus Hoever, die komende zomer zijn kans al wil grijpen. "Ik hoop me in de voorbereiding op volgend seizoen te mogen laten zien bij het eerste elftal. Het is aan mij om te laten zien dat ik dat verdien."

Lees ook: 'Grote broer' Van Dijk maakt indruk: 'Beste verdediger van de wereld, 100 procent'