'Mijn prestatie voor De Graafschap telt, kwestie van PSV-liefde uitschakelen'

'Mijn prestatie voor De Graafschap telt, kwestie van PSV-liefde uitschakelen'

12-04-2019 08:20
53

Nigel Bertrams mag zondagmiddag proberen om zijn oude liefde pijn te doen. De 26-jarige sluitpost van De Graafschap speelt dan tegen PSV, de club waar hij veertien jaar van zijn leven doorbracht.

PSV strijdt om de titel, terwijl De Graafschap uit alle macht probeert om weg te komen uit de degradatiezone. "Zondag telt alleen mijn prestatie voor het team en is het gewoon een kwestie van de liefde uitschakelen", blikt Bertrams vooruit in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Wij willen winnen. De Graafschap is een schitterende club die op het hoogste niveau thuishoort. Dat is het enige waar wij mee bezig zijn. PSV is voor zichzelf verantwoordelijk."

Bertrams krijgt later in het seizoen echter nog de kans om PSV een handje te helpen. Ajax gaat in de voorlaatste speelronde op bezoek in Doetinchem. "We gaan daarin natuurlijk ook alles op alles zetten om iets uit de wedstrijd te slepen. Wonderen bestaan, heeft iedereen drie jaar geleden gezien", doelt hij op de beruchte 'Bryan Smeets-wedstrijd' van 8 mei 2016.

Bertrams kijkt ook al verder vooruit: de doelman wordt door De Graafschap gehuurd van FC Nordsjaelland en keert in principe terug naar Denemarken. "Mijn ambitie is om ook komend seizoen in de Eredivisie te keepen", laat hij echter weten. "In Denemarken heb ik de Nederlandse competitie gemist, al was het daar bij de club allemaal goed geregeld voor de spelers. De beleving van de supporters hier is misschien net iets intenser."