Groenendijk opgeschrikt door handgranaat: Wordt altijd gelijk naar Ajax gewezen

Groenendijk opgeschrikt door handgranaat: "Wordt altijd gelijk naar Ajax gewezen"

12-04-2019 09:59
32

ADO Den Haag-trainer Fons Groenendijk kreeg afgelopen week de schrik van zijn leven. De training van ADO moest stil worden gelegd, omdat er een handgranaat was aangetroffen bij het supportershome.

"We hebben de training ook moeten stoppen, want dat ding stond ook nog op scherp", blikte Groenendijk donderdagavond terug bij RTL7, waar hij de Europa League-wedstrijd tussen Arsenal en Napoli analyseerde. "Er gebeurt bij ADO altijd wat, al was het de laatste jaren wel wat rustiger geworden..."

Het supportershome was bovendien 'versierd' met drie kruizen, waardoor men vermoedt dat de handgranaat afkomstig was uit Amsterdam. Groenendijk wil echter geen voorbarige conclusies trekken. "Er wordt altijd gelijk naar Ajax gewezen. Je kunt drie kruizen op de muur zetten en dan is het meteen Ajax."

De trainer verwijst naar een kwetsend spandoek op De Vijverberg, het stadion van De Graafschap, dat op zou zijn gehangen door ADO-fans. "Maar die jongens waren daar helemaal niet geweest. Je kunt elkaar ergens van beschuldigen: ik vind het bedenkelijk. En we gaan dit soort dingen nog normaal vinden ook."

Lees ook: Granaat bij supportershome ADO 'dieptepunt': 'Ajax? Nou, het is een verwijzing'