De Ligt: 'Misschien zes ondermaats, zaten grote uitschieters naar beneden bij'

De Ligt: 'Misschien zes ondermaats, zaten grote uitschieters naar beneden bij'

12-04-2019 11:12 Laatste update: 11:29
60

De kans bestaat dat het doelsaldo een doorslaggevende rol gaat spelen in de titelrace tussen Ajax en PSV. Matthijs de Ligt, aanvoerder van de koploper, verwacht niet dat de Amsterdamse speelwijze daardoor ineens verandert.

Ajax neemt het zaterdagavond op tegen Excelsior in de Johan Cruijff Arena. "Het gaat tegen Excelsior niet alleen om winnen, maar voor ons verandert dat weinig. We willen altijd veel goals maken en dat lukt meestal aardig. Ik zie dus geen reden om dingen anders te doen", zegt De Ligt tegen Ajax Life. Ajax en PSV hebben beide 71 punten, maar de Amsterdammers hebben een beter doelsaldo: +74 om +65.

Twee dagen na Excelsior-thuis stapt Ajax alweer op het vliegtuig naar Turijn, waar de Champions League-return tegen Juventus wacht. "Ik speel het liefst zo veel mogelijk wedstrijden. Daar voel ik mij goed bij", aldus De Ligt, die wel waakt voor onderschatting tegen Excelsior. "We hebben dit seizoen een stuk of vijftig wedstrijden gespeeld en daarvan waren er misschien zes ondermaats. Er zaten heel grote uitschieters naar beneden bij. Dat mag niet meer. Maar ik denk dat we nu wel redelijk constant zijn."

Lees ook: Hoe De Ligt foutloos bleef en waarom hij perfect bij Juventus zou passen