Ten Hag analyseert: Iedereen ziet dat er iets moet veranderen in die ploeg

Ten Hag analyseert: "Iedereen ziet dat er iets moet veranderen in die ploeg"

12-04-2019 11:42 Laatste update: 11:53
64

Erik ten Hag is in zijn tijd bij Bayern München sterk beïnvloed door Pep Guardiola. In een interview met Süddeutsche Zeiting stelt de Ajax-trainer dat de Spanjaard het voetbal in Duitsland heeft veranderd.

Tussen 2013 en 2015 was Ten Hag de baas bij het tweede team van Bayern München, waar hij dagelijks te maken had met toenmalig Bayern-trainer Guardiola. "Ik kijk nog elk weekend naar Bayern. Het is mijn club geworden", vertelt de huidige succestrainer van Ajax. "Sinds Pep is het voetbal in Duitsland anders. Ik heb veel van hem geleerd."

Ten Hag legt vervolgens zijn door Guardiola beïnvloedde filosofie uit. "Ik wil de bal controleren en de tegenstander pijn doen. Het gaat om balbezit, beweging, verticale aanvalspatronen, drukzetten en vleugelspelers die naar het midden bewegen om de backs ruimte te geven. Iedereen valt aan, iedereen verdedigt."

In de groepsfase van de Champions League speelde Ajax twee keer tegen Bayern München. De Duitsers wisten niet te winnen: 1-1 in München en 3-3 in Amsterdam. Ten Hag: "Iedereen ziet dat er iets moet veranderen in die ploeg, maar het is belangrijk om deze ploeg niet te onderschatten."