'Het voelde als FIFA 19 toen ik naast Dybala, Douglas Costa en Khedira warmliep'

'Het voelde als FIFA 19 toen ik naast Dybala, Douglas Costa en Khedira warmliep'

12-04-2019 12:22
34

Jurgen Ekkelenkamp moet zichzelf vlak voor zijn memorabele Champions League-debuut tegen Juventus een paar keer in de arm knijpen. In de Johan Cruijff Arena warmde de negentienjarige middenvelder zich op aan de zijde van drie Juventus-sterren.

"Het voelde als FIFA 19 toen ik naast Paulo Dybala, Douglas Costa en Sami Khedira warmliep", lacht Ekkelenkamp tegenover De Telegraaf. "Het was al een verrassing dat ik bij de wedstrijdselectie zat. Dus ik had helemaal niet verwacht te mogen invallen."

"De eerste keer moest ik met twee anderen warmlopen. Het is heel normaal dat er een verdediger, middenvelder en aanvaller naar de inloopstrook worden gestuurd, maar nadat ik de tweede keer alleen moest, wist ik wel dat ik snel zou invallen. Alfred Schreuder (assistent-trainer, red.) had eerder al gezegd dat ik daar rekening mee moest houden."

Ekkelenkamp viel in, kreeg een grote kans op de 2-1 en maakte in de blessuretijd een zéér nuttige overtreding op Cristiano Ronaldo. "Ik heb vroeger niet op judo of karate gezeten", knipoogt hij. "Ik was de hele dag zenuwachtig, maar was de spanning vanaf de eerste minuut kwijt."