Pierie krijgt advies voor 'Ajax-transfer': 'Dumfries valt nu een beetje terug'

Pierie krijgt advies voor 'Ajax-transfer': 'Dumfries valt nu een beetje terug'

12-04-2019 13:22
21

Gerald Sibon adviseert Kik Pierie om de overstap naar Ajax te maken. De oud-spits werkte in de jeugdopleiding van sc Heerenveen met de achttienjarige verdediger en is onder de indruk.

"Het is terecht dat Ajax bij hem uitkomt. Ajax is altijd op zoek naar talent en hij is dat, meer dan dat", vertelt Sibon an de NOS. "Er zit een goede kop op en hij is nuchter, intelligent en leergierig. Dat zijn heel veel plussen. Ook wil hij graag beter worden en het maximale eruit halen."

Sibon noemt naar een topclub gaan 'een droom die uitkomt'. "Maar er worden daar andere dingen gevraagd. Er komt veel meer druk bij kijken en er moet altijd gepresteerd worden. Ook is de belasting veel hoger", aldus de oud-prof. "Voetballend zal het voor Pierie geen probleem zijn. Maar je ziet het aan iemand als Denzel Dumfries. Die kende een uitstekende eerste seizoenshelft, maar valt nu een beetje terug omdat hij het aantal wedstrijden op niveau niet gewend is."

Toch staat Sibon achter een transfer van Pierie naar Ajax. "Ik denk dat als je wekelijks bij de twee, drie besten van het team hoort, je het dan gewoon moet doen. Als je moeite hebt om soms het niveau te halen, moet je nog even wachten. Dat is een gevoel dat je zelf voelt. Je merkt het zelf op het veld en in de kleedkamer."

Lees ookDe Mos twijfelt over Pierie-transfer: 'Lopen betere spelers in de jeugdopleiding'