Allegri kijkt naar Ajax en spaart Juve-spelers in kampioensduel: 'Grote uitdaging'

Allegri kijkt naar Ajax en spaart Juve-spelers in kampioensduel: 'Grote uitdaging'

12-04-2019 13:53
25

Juventus kan zich zaterdag op bezoek bij SPAL voor de achtste keer op rij tot Italiaans kampioen kronen, maar Massimiliano Allegri kijkt al verder. Hij wil diverse spelers sparen met het oog op de return tegen Ajax in de kwartfinale van de Champions League.

"Ik moet de training van vandaag nog even analyseren, maar veel spelers zullen rust krijgen. Ze zijn daar echt aan toe en dan kan ik jonge spelers de kans geven", vertelt Allegri, geciteerd door onder meer Football Italia. Onder anderen Mario Mandzukic, Blaise Matuidi en Cristiano Ronaldo lijken niet aan de aftrap te staan in Ferrara. Ook Leonardo Bonucci krijgt mogelijk rust.

"Een titelfeest zal worden uitgesteld tot na Juventus-Ajax", vervolgt Allegri, die aankondigt dat Moise Kean en Juan Cuadrado in ieder geval aan de aftrap staan tegen SPAL. "Zaterdag kan een bijzondere dag worden. Dat zullen we echt wel vieren op het veld, want een achtste Scudetto is iets speciaals. Het is te danken aan het fantastische werk dat deze club levert."

Allegri zelf kijkt dus al verder. Ajax komt dinsdag op bezoek in het Allianz Stadium. Na de 1-1 in het eerste duel zijn de kaarten allerminst geschud. "Er wacht ons een grote uitdaging. In Amsterdam speelden we goed tegen een zeer lastig te bespelen team. Daniele Rugani was geweldig, zoals al onze verdedigers. Maar ik kende ook helemaal geen twijfel om hem op te stellen nadat Giorgio Chiellini geblesseerd raakte."