Stam: 'Moeten niet Europees gaan denken, dat is meer iets voor volgend seizoen'

Stam: 'Moeten niet Europees gaan denken, dat is meer iets voor volgend seizoen'

12-04-2019 14:06
37

PEC Zwolle is na de eclatante 5-0 zege op Fortuna Sittard vorige week vrijwel zeker van lijfsbehoud. De Overijsselse ploeg kan zelfs voorzichtig naar boven kijken, maar trainer Jaap Stam denkt geen moment aan de play-offs voor Europees voetbal.

"Wij moeten heel blij zijn met wat we tot nu toe hebben bereikt", zegt Stam tegen De Stentor. "Het is nog helemaal niet zeker dat wij op deze positie blijven staan. Als ploegen onder ons winnen en wij doen dat niet, dan kunnen we zomaar nog een paar plekjes zakken. Dan is Europa echt ver weg. We moeten nu zeker niet Europees gaan denken. Dat zou helemaal niet terecht zijn en is meer iets voor het nieuwe seizoen."

Toch hoopt Stam nog een paar plekken te stijgen. PEC staat momenteel elfde. De achterstand op Willem II, de tegenstander van zondag en de nummer negen, is vijf punten. "We zijn redelijk aan het voetballen en zijn zo goed als veilig, maar we moeten wel realistisch blijven in onze manier van denken. Na de overwinning op Fortuna was iedereen blij en opgelucht, maar ik heb een paar dagen na de wedstrijd wel aangegeven dat het hier niet stopt. We willen nog vijf duels vlammen."