Van Persie keert terug bij Feyenoord: 'Optie om hem en Jörgensen op te stellen'

Van Persie keert terug bij Feyenoord: 'Optie om hem en Jörgensen op te stellen'

12-04-2019 14:42
55

Feyenoord kan zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo weer beschikken over Robin van Persie. De 35-jarige aanvoerder van de Rotterdammers miste de duels met sc Heerenveen en VVV-Venlo vanwege een blessure.

"Hij heeft gisteren en vandaag mee kunnen trainen, hij is klachtenvrij. Dus hij is erbij'', zegt trainer Giovanni van Bronckhorst op de persconferentie, geciteerd door RTV Rijnmond. Of de terugkeer van Van Persie ten koste gaat van Nicolai Jörgensen, is afwachten. "Het is een optie om Jörgensen en Van Persie samen op te stellen. Dat is altijd een optie voor mij."

Daarmee lijkt ook de 18-jarige talentvolle middenvelder Orkun Kökcü weer het kind van de rekening te kunnen worden. "Hij heeft te maken met concurrentie op middenveld. Hij moet zich zo ontwikkelen dat hij uiteindelijk basisspeler wordt. En dat moment komt. Hij is een talent, heeft nog alle ruimte om zich te ontwikkelen. Die ruimte geven wij hem ook."

Feyenoord kan nog geen beroep doen op Ridgeciano Haps. "Hij heeft nog wat zwelling in zijn knie", verklaart Van Bronckhorst. "Hij is tegen Heracles niet inzetbaar en in de komende wedstrijden ook niet. Voor Haps persoonlijk is het jammer dat hij niet een constante reeks kan maken. En voor mij als trainer en voor de club ook."

Ook Jeremiah St. Juste ontbreekt wegens een blessure. Dylan Vente kreeg in een duel van Jong Feyenoord een rode kaart en is geschorst.