Van den Brom waarschuwt AZ-tweetal: Waarom staan ze dan nog op het veld?

Van den Brom waarschuwt AZ-tweetal: "Waarom staan ze dan nog op het veld?"

12-04-2019 15:51
45

Calvin Stengs en Oussama Idrissi moeten na remises tegen Vitesse (2-2) en De Graafschap (1-1) op hun tellen passen. John van den Brom, hun trainer bij AZ, dreigt de twee vleugelaanvallers te slachtofferen.

Van den Brom gooit het voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag (zaterdag) over een andere boeg, want normaliter geeft hij zijn spelers zoveel mogelijk vertrouwen. "Het betekent niet dat spelers kunnen doen en laten wat ze willen, dat ze te allen tijde blijven staan", waarschuwt Van den Brom, geciteerd door De Telegraaf.

"Als ze niet meer doen waarvoor ze op het veld staan, zowel aanvallend als verdedigend, dan maken ze het zichzelf enorm moeilijk", vervolgt Van den Brom, die doelt op Stengs en Idrissi. "Ze spelen iets minder, klaar."

"Nu zitten ze qua discipline nog goed in het verdedigende aspect. Maar ze zijn wel aanvaller. Ik vind het niet erg als een actie een keer niet lukt. Maar het wordt een probleem als ze geen acties meer maken. Want waarom staan ze dan nog op het veld?"

Van den Brom hoopt AZ weer in de winning mood te krijgen voor de wedstrijd tegen ADO. Hij hoopt dat Stengs en Idrissi het zaterdagavond weer laten zien. "Het zijn jonge gasten, ze moeten hier even doorheen zien te komen."