Transferadvies voor Odegaard: 'Anders een verkoop met terugkoopclausule'

Transferadvies voor Odegaard: 'Anders een verkoop met terugkoopclausule'

Gepubliceerd: vrijdag 12 april 2019 om 18:10vr 12-04-2019 om 18:10

Martin Odegaard is goed genoeg voor het eerste elftal van Real Madrid. Dat is de mening van Petter Veland, een Noorse voetbalcommentator en actieve volger van de Primera Division. Real verhuurt Odegaard momenteel aan Vitesse.

Real legde Odegaard in 2015 voor meerdere jaren vast. "Als je de spelers ziet waar hij eerder mee heeft gespeeld bij Real: Marcos Llorente, Federico Valverde en Sergio Reguilón", zegt Veland tegen Nettavisen. "Er is een aantal spelers dat regelmatig speelt voor Real Madrid. Odegaard laat in veel wedstrijden zien dat hij op de juiste weg is, zowel tegen goede teams, als tegen subtoppers."

Odegaard is door Real al twee keer verhuurd. Een nieuwe verhuurperiode wordt door Veland afgeraden. "Dat is op de lange termijn niet goed. Op dit moment gaat het goed, maar het is duidelijk dat je meer stabiliteit nodig hebt. Ik geloof ook niet dat verhuren aan een club als Heerenveen of Vitesse goed is (na dit seizoen, red.). Real moet zien dat hij goed genoeg is om bij te dragen, anders is een verkoop met een terugkoopclausule misschien iets."

Odegaard heeft na dit seizoen nog een contract voor twee seizoenen bij Real. "Het is in dit geval een 'wel of niet'-situatie. Óf ze moeten zijn contract verlengen óf verkopen met een terugkoopclausule."

Dat is in Spanje niet ongebruikelijk. "Ze hebben daar met Lucas Vazquez en Daniel Carvajal al gebruik van gemaakt."

Poll

Wat moet Odegaard doen?

(2264 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws