'Na die 8-0 tegen Ajax hebben wij gezegd: we passen ons niet meer aan'

'Na die 8-0 tegen Ajax hebben wij gezegd: we passen ons niet meer aan'

12-04-2019 20:16 Laatste update: 20:26
23

De Graafschap-trainer Henk de Jong heeft nog lang last gehad van de 8-0 nederlaag die zijn ploeg tegen Ajax moest slikken. De 54-jarige Fries hoopt nooit meer zo'n wedstrijd als vlak voor de winterstop mee te maken, laat hij weten aan het Algemeen Dagblad.

De Superboeren wilden in Amsterdam juist iets verdedigender spelen dan gewoonlijk, maar het strijdplan mislukte faliekant. "We hebben het toen wel van onze supporters te horen gekregen, hoor. En terecht ook. Wie verliest er nou met 8-0?", blikt De Jong terug. De Graafschap heeft zijn lesje sindsdien wel geleerd, verzekert de trainer. "Na die 8-0 hebben we gezegd: we passen ons niet meer aan, we houden vast aan ons eigen spelletje."

Zondagmiddag mag de nummer 16 van de Eredivisie weer op bezoek bij één van de topclubs: PSV is om 12.15 uur de tegenstander. "Ik hoop dat ze allemaal denken dat ze makkelijk van ons winnen. Maar dat doet Van Bommel niet hoor", blikt de toekomstige trainer van SC Cambuur vooruit op het treffen. De Graafschap zou Ajax een handje kunnen helpen in de titelrace, maar De Jong is daar totaal niet mee bezig. "Het gaat mij erom dat De Graafschap in de eredivisie blijft." 

Lees ook: De Jong vol goede moed naar PSV: "Wij werden gezien als eenvoudige prooi"