NAC grijpt laatste strohalm tegen FC Emmen na slippertje van Scherpen

12-04-2019 21:55 Laatste update: 21:59
66

FC Emmen leek hard op weg naar een gouden overwinning op bezoek bij NAC Breda, maar gaf vlak voor tijd een overwinning uit handen. Doelman Kjell Scherpen ging in de fout, waardoor NAC een 1-1 gelijkspel overhield aan het treffen en de laatste strohalm in de strijd om degradatie greep.

Beide ploegen leken zich te realiseren hoe groot de belangen waren en schotelden het massaal toegestroomde publiek een nerveuze ontmoeting voor. NAC opende het meest voortvarend, maar FC Emmen benutte na een kwartier spelen zijn eerste mogelijkheid. Anco Jansen zette de aanval op en Luciano Slagveer verraste Benjamin van Leer vanuit een moeilijke hoek: 0-1.

De Bredase fans smeekten vervolgens om Luka Ilic: de Servische Manchester City-huurling mocht in de eerste helft al invallen, als vervanger van Mounir El Allouchi. Voor rust raakten beide ploegen het houtwerk: een vrije trap van Caner Cavlan eindigde via Van Leer tegen de lat en Giovanni Korte raakte in de blessuretijd het aluminium met een kopbal.

FC Emmen raakte vormgever Jansen kwijt met een blessure en beperkte zich in de tweede helft tot tegenhouden. NAC drong aan, maar kon geen bres in de Drentse muur slaan. Vlak voor tijd was Jafar Arias zelfs nog dichtbij de 0-2, maar de spits kwam net tekort. Het leek FC Emmen niet te deren totdat Scherpen een vrije trap van Luka Ilic totaal verkeerd taxeerde: Erik Palmer-Brown schoot uit de rebound de 1-1 binnen. In de slotfase ging het helemaal los: beide ploegen kregen in de zinderende blessuretijd nog kansen op de overwinning, maar moesten genoegen nemen met een gelijkspel.

FC Emmen komt op 29 punten en loopt voorlopig één punt uit op De Graafschap en Excelsior, die dit weekend tegen PSV en Ajax spelen. NAC sluipt juist één puntje dichterbij de nummers 16 en 17: de marge is nu nog vier punten.