Ajax maakt indruk in Europa: 'Hier gaan ze nog tien jaar lang profijt van hebben'

Ajax maakt indruk in Europa: 'Hier gaan ze nog tien jaar lang profijt van hebben'

13-04-2019 08:29 Laatste update: 08:38
85

Ajax gaat tien jaar lang profijt hebben van het huidige succes in Europa. Dat stelt René van der Gijp bij Veronica Inside. Het elftal van Erik Ten Hag valt na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk uit elkaar, maar er gloort volgens Van der Gijp voldoende licht aan de horizon.

"We doen er nog best luchtig over wat Ajax presteert. Mensen roepen dat Ajax een slecht seizoen gespeeld heeft als ze geen kampioen worden, maar hier hebben we tien jaar lang profijt van", voorspelt Van der Gijp bij Veronica Inside. "Daar ben ik van overtuigd. Met het aantrekken van spelers, het aantrekken van sponsors, het meedoen met buitenlandse toernooien. Daar gaan ze nog tien jaar lang profijt van hebben."

Van der Gijp had aan het begin niet voorspeld dat Ajax zo ver zou komen in Europa. "Ik had nooit verwacht dat ze dit op de mat konden leggen tegen Bayern München, Real Madrid en Juventus met dit materiaal."

Ook Jan Boskamp, Feyenoord-supporter in hart en nieren, is enthousiast over Ajax. "Ik kan hier echt van genieten", zegt hij. Boskamp zag dat Ajax Juventus ruim tien minuten lang domineerde in de tweede helft. "Dat was het moment dat Juventus er niet uit kon komen. Ze wisten het niet meer. maar zij hebben iemand die één bal raakt (Cristiano Ronaldo, red.).. Dat is niet normaal."