Oud-speler Feyenoord, AZ en Twente nu postbode: 'Zit niet safe tot mijn 80e'

Oud-speler Feyenoord, AZ en Twente nu postbode: 'Zit niet safe tot mijn 80e'

Gepubliceerd: zaterdag 13 april 2019 om 09:27za 13-04-2019 om 09:27

Laatste update: zaterdag 13 april 2019 om 09:41za 13-04-2019 om 09:41

Stein Huysegems blikt in een interview met Het Laatste Nieuws terug op zijn periode in Nederland. De 36-jarige Belg speelde voor AZ, Feyenoord, FC Twente en Roda JC. Inmiddels is Huysegems postbode. 

Huysegems maakte na zijn debuut bij Lierse furore bij AZ. Met name in het succesvolle UEFA Cup-seizoen (AZ haalde de halve finale) liet de ex-buitenspeler een goede indruk achter. "Daar beleefde ik misschien wel mijn allerbeste jaren", zegt Huysegems in de Belgische krant.

"Ik had er eerst Co Adriaanse en dan Louis van Gaal als trainer. Allebei speciale figuren: naar de buitenwereld kwamen ze nukkig over, maar naar hun spelers toe waren het beiden heel warme mensen. Als je slecht speelde of trainde, dan draaiden ze niet rond de pot. Tegelijk waren ze oprecht geïnteresseerd in de mens achter de speler."

Na een minder jaar bij AZ verkaste Huysegems naar Feyenoord. "In De Kuip spelen was een geweldige ervaring. Langs de andere kant liet de fanatieke aanhang haar ongenoegen duidelijk blijken als het slecht ging. Toen we met 0-4 verloren van grote rivaal Ajax kregen we 's anderendaags op training bezoek van de harde kern… Een jaar later ruilde ik Feyenoord al in voor Twente. De mentaliteit was daar gemoedelijker en dat lag me beter."

Huysegems vult zijn dagen nu met het bezorgen van post. "Of ik dat geld nodig heb? Tja, ik heb niet slecht geboerd, maar niet in die mate dat ik safe zit tot mijn tachtig jaar. Bovendien heb ik na mijn profloopbaan een paar maanden thuis gezeten en dat was het ook niet. Ik sliep tot elf uur en dan lag ik een hele dag in de zetel. Ik wilde iets om handen hebben en zo belandde ik bij de post. Het is vroeg opstaan, maar ik amuseer me."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws