Tottenham stoomt Kane klaar voor Oranje: 'Ga niet zeggen dat hij niet mag spelen'

Tottenham stoomt Kane klaar voor Oranje: 'Ga niet zeggen dat hij niet mag spelen'

13-04-2019 10:14
11

Tottenham Hotspur gaat er alles aan doen om Harry Kane klaar te stomen voor het Nations League-duel van deze zomer tegen Oranje. De Engelse spits raakte dinsdag in het Champions League-duel tussen Tottenham Hotspur en Manchester City geblesseerd aan zijn enkel.

Die enkelblessure houdt Kane een aantal maanden aan de kant, waardoor hij dit seizoen geen wedstrijden meer voor Tottenham kan spelen. "We gaan hem helpen om zo snel mogelijk te herstellen", zegt Spurs-trainer Mauricio Pochettino op een persconferentie, opgetekend door The Daily Mail. "Misschien kan hij ons aan het einde van het seizoen dan nog helpen, maar hij kan ook het nationale team helpen om het toernooi te winnen waar ze deze zomer aan meedoen."

"Na zes en een half jaar werken in Engeland wil ik het nationale team van Engeland best helpen", gaat de Argentijnse oefenmeester verder. "Ik ga niet tegen een speler zeggen dat hij niet voor zijn land mag spelen. Als Gareth Southgate (bondscoach van de Engelse nationale ploeg, red.) denkt dat hij belangrijk kan zijn voor het team, dan helpen we hem om daar naar toe te kunnen."

Het Nederlands elftal speelt op 6 juni in de halve finale van het Nations League-toernooi tegen Engeland. Kane en Tottenham hopen dat de veelscorende spits dan weer zijn opwachting kan maken.