Pusic haalt minutenlang uit naar media en Twente: Ernstige karakterproblemen

Pusic haalt minutenlang uit naar media en Twente: "Ernstige karakterproblemen"

13-04-2019 12:18 Laatste update: 12:19
78

FC Twente-trainer Marino Pusic heeft in een interview met NPO Radio 1 bijzonder hard uitgehaald naar de lokale media en is ook kritisch op het beleid van zijn club. Pusic ligt al maanden onder een vergrootglas en wordt bekritiseerd. Daar is hij klaar mee.

"Dat heb je goed. Ik heb geen idee waarom het zo is", zegt Pusic na de 1-0 overwinning op Telstar. "Als je ziet waar we vandaan komen en wat we dit seizoen gepresteerd hebben, dan ben ik bijzonder trots op mijn beroep en het werk dat ik hier verricht heb. Als de lokale pers had gezegd dat we vier wedstrijden voor het einde zo'n grote voorsprong hadden, hadden ze allemaal de polonaise gelopen. Misschien zijn ze hier gewend om Champions League te spelen, maar ze vergeten wel dat dat verleden tijd is."

Pusic zelf ontsnapt ook niet aan kritiek. "Het slaat nergens op. Het zijn schandalige handelingen van de lokale pers. De mensen spreken zichzelf voortdurend tegen. Ze zijn allang belachelijk en inhoudelijk heel zwak. Het zijn mensen met ernstige karakterproblemen. Ze doen het al het hele jaar. Het zegt iets over die mensen, hun incompetentheid en hun karaktergezwellen."

Pusic uit zich vervolgens ook kritisch op het beleid van Twente. De club zit financieel al jaren in zwaar weer. Pusic werkt ondanks alles met plezier in Enschede. "Ik voel de steun wel. Ik werk hier hartstikke prima samen. Als je ziet hoe de jongens etc. werken, is dat fantastisch om te zien."

Dan komt de kritiek. "Weet je wat het is met deze club? Je praat niet over de club, maar over mensen binnen de club. Het is geen wonder dat deze club al jarenlang in de problemen zit. Dat is een feit. Als je ziet dat er geen enkele trainer is die in de afgelopen tien jaar zijn contract heeft uitgediend, zegt dat meer iets over hoe het eraan toe gaat dan over de trainers."

Neemt Pusic daarmee alvast een voorschot op een zomers vertrek bij Twente? "In het voetbal is alles mogelijk. Zeker bij deze club is alles mogelijk."