Tagliafico trekt boetekleed aan: De scheidsrechter zei dat het niet kon

Tagliafico trekt boetekleed aan: "De scheidsrechter zei dat het niet kon"

13-04-2019 13:12
64

Nicolas Tagliafico baalt dat hij er niet bij kan zijn in Turijn, als Ajax een plek in de halve finales van de Champions League moet af zien te dwingen. De Argentijn maakte woensdag tegen Juventus een overtreding op de helft van de tegenstander, waardoor hij geel kreeg en geschorst is.

Ajax kreeg in eerste instantie een overtreding mee, maar Tagliafico besloot kort daarna impulsief om zijn tegenstander neer te halen. Dat leverde hem geel op. "Als je geel krijgt, denk je er niet aan dat je geschorst wordt voor de volgende wedstrijd", zegt Tagliafico tegen MARCA.

"Er zijn situaties waarin je zegt: wat zonde dat het een gele kaart is, maar ik maakte nauwelijks overtredingen en heb ook nog nooit op zo'n manier geel gepakt. De scheidsrechter floot eerst voor ons, maar uiteindelijk kreeg ik een kaart. Je voelt je dan machteloos, maar het is zoals het is. De scheidsrechter zei dat het niet kon."

Tagliafico staat echter wel achter de beslissing van de scheidsrechter om hem geel te geven. "Ik denk dat het een gele kaart is. Ik wilde daarna nog m'n best doen en gefocust blijven. Nu moet ik ze vanaf de zijlijn aanmoedigen."

Tagliafico zit niet bij de pakken neer en beseft waar Ajax in deze fase van het seizoen nog om speelt. "We strijden nog op drie fronten en hebben de drang om door te gaan in alle competities (Eredivisie, winnen van de beker en Champions League, red.). We gaan vol vertrouwen en kracht richting Turijn. We moeten ook nog belangrijke wedstrijden in de competitie spelen. We moeten ons best doen."