AZ-back hoopt op Van den Brom: 'Omdat ik vaker wil spelen in het eerste'

AZ-back hoopt op Van den Brom: 'Omdat ik vaker wil spelen in het eerste'

13-04-2019 14:36
12

Owen Wijndal is klaar voor zijn grote doorbraak bij AZ. Momenteel moet de jonge linksback het doen met speelminuten bij Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie, maar John van den Brom is ervan op de hoogte dat Wijndal er klaar voor is.

"Als de trainer denkt: ik moet Owen laten spelen, dan ben ik er klaar voor. Ook omdat ik vaker wil spelen in het eerste. Dan moet ik de trainer het gevoel geven dat ik er graag in wil staan. Voor nu moet ik dus nog geduld hebben en mijn kans pakken als die komt", vertelt Wijndal op de clubsite van AZ.

Wijndal speelt nu in de Keuken Kampioen Divisie. Hoe anders is dat? "Daar doen spelers af en toe dingen die je niet echt verwacht. Dat komt ook een beetje omdat ik standaard met het eerste train op Eredivisie-niveau."

"Tegen beloftenploegen is het wel iets anders, zij proberen ook wat meer te voetballen en spelen minder lange ballen. Ik leer dan ook het meest op het fysieke gebied. Als een ploeg wel de lange bal speelt, dan moet ik het duel goed aan kunnen gaan."

Wijndal speelde dit seizoen 135 minuten in de Eredivisie, uitgesmeerd over vijf wedstrijden.