Kuyt heeft drie jaar uitgetrokken en spreekt voorkeur uit: 'Geeft meeste energie'

Kuyt heeft drie jaar uitgetrokken en spreekt voorkeur uit: 'Geeft meeste energie'

13-04-2019 15:08
42

De naam van Dirk Kuyt valt voortdurend als er problemen zijn bij Feyenoord. Diverse analisten schoven hem in de afgelopen periode naar voren om de nieuwe trainer of de nieuwe technisch directeur te worden in De Kuip.

"Als er iemand uit de keuken weggaat, valt mijn naam ook. Daar kan ik niets aan doen", reageert de inmiddels 38-jarige Kuyt in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik heb drie jaar uitgetrokken om me te ontwikkelen", stelt hij. De voormalig aanvaller is momenteel trainer van Feyenoord onder 19. Volgend seizoen gaat hij bovendien stage lopen bij het eerste elftal.

Wedden

Meer odds

Kuyt heeft op dit moment een voorkeur voor het veld. De opvolger van technisch directeur Martin van Geel zal hij nu in ieder geval niet worden. "Trainen geeft me op dit moment toch de meeste energie", zegt hij. "De ambitie om technisch directeur te worden, heb ik nu niet. Maar je ziet: de functie is nog niet ingevuld door de club en ik krijg er vragen over."

Volgens algemeen directeur Jan de Jong staat 'het in de sterren geschreven' dat Kuyt ooit hoofdtrainer wordt van Feyenoord. Zelf geniet hij wel even van de luwte. "En je weet toch nooit hoe het loopt in de voetballerij."