B-ploeg van Juventus gaat onderuit in Ferrara en moet kampioensfeest uitstellen

13-04-2019 16:50
63

Juventus is nog geen kampioen van Italië. La Vecchia Signora had aan een punt op bezoek bij SPAL genoeg om de landstitel binnen te halen, maar het fors gewijzigde elftal van Massimiliano Allegri ging verrassend met 2-1 onderuit in Ferrara.

Juventus trad ten opzichte van het duel tegen Ajax met negen andere spelers aan. Rodrigo Bentancur en Joao Cancelo waren de enige twee die woensdagavond ook in de Johan Cruijff Arena aan de aftrap stonden, maar het sterk gewijzigde Juventus kwam na een half uur toch op voorsprong. Moise Kean, het supertalent in de spits bij de Oude Dame, veranderde een poging van Cancelo ogenschijnlijk bewust van richting waardoor de doelman kansloos was: 0-1.

Daarmee leek de titel al in de eerste helft een zekerheidje voor Juventus, dat aan een gelijkspel genoeg had om de landstitel binnen te halen. De voorsprong op Napoli zou dan achttien winstpunten bedragen met nog zes wedstrijden te spelen, maar in de Serie A gaat onderling resultaat boven doelsaldo. Dat onderlinge resultaat is in het voordeel van de ploeg uit Turijn, waardoor het kampioenschap binnen handbereik was.

In de tweede helft zorgde SPAL echter voor een sensatie. Vlak na rust kopte Kevin Bonifazi een corner in (1-1), waarna Sergio Floccari de thuisclub tot ieders verbazing zelfs op voorsprong zette. In het kwartier dat Juventus restte om alsnog een punt en de titel mee naar huis te kunnen nemen voetbalde de ploeg van Allegri wel naar voren, maar de goal viel niet meer.

Als Napoli zondag wint op bezoek bij Chievo Verona krijgt Juventus volgende week zaterdag de kans om in eigen stadion kampioen te worden. Fiorentina reist dan af naar het Allianz Stadium. Wanneer Napoli punten laat liggen is La Vecchia Signora alsnog kampioen. Dinsdag staat de return in de kwartfinale van de Champions League tegen Ajax op het programma.