LIVE-discussie: Ten Hag gooit voorhoede op de schop, Mazraoui keert terug

LIVE-discussie: Ten Hag gooit voorhoede op de schop, Mazraoui keert terug

13-04-2019 17:28
167

De titelrace in de Eredivisie wordt voortgezet door Ajax, dat zaterdagavond in eigen huis tegen Excelsior speelt. De Amsterdammers zullen, naast de drie punten, ook aan het doelsaldo willen werken om PSV op veilige afstand te houden.

Ten opzichte van het Champions League-duel van woensdagavond tegen Juventus heeft Erik ten Hag twee wijzigingen doorgevoerd in zijn basiself. Noussair Mazraoui is terug van een schorsing en start rechts achterin. Daardoor moet Joel Veltman weer op de bank plaatsnemen. Voorin is er een plekje ingeruimd voor Klaas-Jan Huntelaar. Daardoor schuift Hakim Ziyech een linie terug en is Lasse Schöne reserve.

Ricardo Moniz, de nieuwe trainer van Excelsior, heeft voor een 4-4-2 opstelling gekozen om het Ajax zo lastig mogelijk te maken. Mounir El Hamdaoui en Dennis Eckert zijn de twee mannen voorop bij de Kralingers, die op linksback personele problemen kennen. Zo is Lorenzo Burnet, de vaste linksachter, niet beschikbaar. Hervé Matthys, vaak centrumverdediger, staat nu linksback.

Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; De Jong, Van de Beek, Ziyech; Neres, Huntelaar, Tadic.

Excelsior: Damen; Horemans, Fortes, Oude Kotte, Matthys; Schouten, Koolwijk, Bruins, Fortes; El Hamdaoui, Eckert.