'Was heel makkelijk om Scudetto te pakken, maar 'Ajax' belangrijker'

'Was heel makkelijk om Scudetto te pakken, maar 'Ajax' belangrijker'

13-04-2019 19:22
35

Massimiliano Allegri tilt niet zwaar aan de 2-1 nederlaag bij laagvlieger SPAL, waardoor Juventus het titelfeest moest uitstellen. De trainer van de Italiaanse topclub is vooral blij dat Paulo Dybala weer een volledige wedstrijd kon meedoen.

"Hoe vaker hij speelt, hoe beter zijn vorm wordt", zegt Allegri tegen Sky Sport Italia. "De laatste tijd had hij het moeilijk. Psychologisch vraagt het veel als je vaak een pijntje oploopt. Ik ben blij met wat hij liet zien. Het is een goed teken voor dinsdag. We moeten ook de optie voor een verlenging nadrukkelijk openhouden", kijkt de coach vooruit naar de return tegen Ajax in de Champions League.

Moise Kean werd met het oog op het treffen met de Amsterdammers juist twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald. "Kean was een beetje moe. Dat was goed te zien, want dan zoekt hij de zijkanten meer op en is hij minder vaak voor het doel te vinden. Hij is een ander type dan Mario Mandzukic, maar het is belangrijk dat hij in vorm is. We zullen zien voor wie ik dinsdag kies."

Dat de B-keus niet wist te winnen van SPAL, deert Allegri niet. "Het was heel makkelijk geweest om de eerste keus op te stellen en de Scudetto te pakken. Maar we hebben al zo'n sterke serie gehad in de Serie A dat het nu belangrijker is om ons te focussen op de Champions League-wedstrijd die eraan zit te komen."

Ajax gaat dinsdag op bezoek in Turijn. De eerste confrontatie in de Johan Cruijff Arena eindigde in een 1-1 gelijkspel.