AZ ziet derde plaats steeds verder wegglippen na bizarre slotfase tegen ADO

13-04-2019 20:29
181

ADO Den Haag heeft in een krankzinnige slotfase drie punten overgehouden aan het uitduel bij AZ. De Hagenezen kwamen gelukkig op 0-2, misten legio kansen op 0-3, leken het deksel op de neus te krijgen (2-2) maar sloegen in de laatste minuut toch nog toe: 2-3.

ADO-doelman Robert Zwinkels werd al gauw aan het werk gezet in het AFAS Stadion. De goalie redde in het eerste kwartier knap op pogingen van Oussama Idrissi en Guus Til, waarmee hij AZ frustreerde en zijn ploeg op de been hield. De reddingen van Zwinkels bleken even later al helemaal goud waard. Na een half uur kopte Erik Falkenburg de onverdiende 0-1 tegen de touwen op aangeven van Nasser El Khayati.

De thuisploeg had even nodig om te bekomen van die klap. Vlak na de openingstreffer hield Bizot Falkenburg van zijn tweede doelpunt af, maar daarna nam AZ de regie in de wedstrijd 'als vanouds' weer over. Wederom was Zwinkels nodig om de Alkmaarders van scoren te houden, iets dat hem in de tweede helft ook vaak lukte. Bizot, zijn AZ-collega aan de overkant, slaagde daar vlak na de thee niet in. Wederom klopte Falkenburg hem met het hoofd na een voorzet van El Khayati: 0-2.

De frustratie bij AZ nam alsmaar toe nadat ook Teun Koopmeiners en Calvin Stengs niet tot een treffer kwamen en een goal van invaller Bjorn Johnsen werd afgekeurd omdat hij een overtreding zou hebben gemaakt. Ook ADO liet legio kansen op een derde goal liggen en dus kon AZ blijven hopen op een comeback. De aanvalsgolven van de gastheren leken op niets uit te lopen, totdat Albert Gudmundsson vijf minuten voor tijd Zwinkels toch klopte en de aansluitingstreffer op het bord zette.

In de vier minuten blessuretijd probeerde AZ met man en macht om nog een punt over te houden aan het duel. Diep in blessuretijd leek die missie alsnog te slagen toen Albert Gudmundsson met een knappe volley de 2-2 aantekende, maar het spektakel was daarmee nog niet ten einde. Sheraldo Becker, een van de uitblinkers bij ADO, ontsnapte en schoot zijn ploeg toch nog naar de zege.