Dortmund sleept zich met hangen en wurgen naar zege: Bayern weer aan zet

13-04-2019 20:42 Laatste update: 20:46
8

Borussia Dortmund heeft zich enigszins hersteld na de afstraffing in de Bundesliga-topper tegen Bayern München (5-0) vorige week. De ploeg van trainer Lucien Favre wonnen met hangen en wurgen van FSV Mainz en zijn daardoor in ieder geval voor één dag weer koploper.

Dortmund begon voor eigen publiek uitstekend en kwam door twee goals van Jadon Sancho op een dikverdiende voorsprong. Na zeventien minuten liep de 19-jarige Engelsman een voorzet van Mario Götze binnen. Zeven minuten later stond hij op de goede plaats om een vlot lopende aanval af te ronden. Het vertrouwen bleek echter broos bij Die Borussen.

In de tweede helft nam Mainz volledig de regie over. Met Jean-Paul Boëtius in de basis gingen de bezoekers op jacht naar de aansluitingstreffer. Die viel zeven minuten voor tijd via Robin Quaison, waarna het alle hens aan dek was bij Dortmund. Dankzij doelman Roman Bürki bleef de thuisploeg in de bloedstollende slotfase overeind.

Door de zege heeft Dortmund nu weer twee punten meer dan Bayern. Der Rekordmeister speelt zondag tegen Fortuna Düsseldorf.