Fortuna geeft zege weg in derby tegen VVV en is nog altijd niet veilig

13-04-2019 22:46
22

Fortuna Sittard is nog altijd niet helemaal zeker van lijfsbehoud in de Eredivisie. De ploeg van trainer René Eijer leek een belangrijke zege te boeken op VVV-Venlo, maar de provinciegenoot kwam in de slotfase langszij: 1-1.

Fortuna nam voor eigen publiek meteen het initiatief en kwam al na 11 minuten spelen op voorsprong. De Amerikaanse spits Andrija Novakovich was er als de kippen bij toen doelman Lars Unnerstall de bal losliet na een schot van Andrija Balic.

In de tweede helft voerde VVV de druk op, maar in de 79e minuut leek Fortuna feest te kunnen vieren door een goal van Lazaros Lamprou. Scheidsrechter Christiaan Bax keurde het doelpunt echter af vanwege buitenspel. In plaats van 2-0 werd het 1-1: Jay-Roy Grot schoot via de binnenkant van de paal de gelijkmaker binnen. VVV ging zelfs nog op jacht naar de 1-2, maar dat bleef Fortuna bespaard.

De formatie van Eijer heeft nu vijf punten meer dan nummer zestien De Graafschap, dat zondag tegen PSV speelt. VVV staat op zijn beurt drie punten boven Fortuna en lijkt veilig.