Huntelaar vestigt record: 'Dat je de oudste bent is natuurlijk wel iets minder'

Huntelaar vestigt record: 'Dat je de oudste bent is natuurlijk wel iets minder'

Gepubliceerd: zondag 14 april 2019 om 07:15zo 14-04-2019 om 07:15

Klaas-Jan Huntelaar werd zaterdagavond tegen Excelsior (6-2) de oudste Ajacied die een hattrick maakte voor zijn club. De spits van Ajax erkent blij te zijn met zijn doelpuntenproductie en geniet van het feit dat hij in de Johan Cruijff Arena mag spelen.

Huntelaar was eindverantwoordelijk voor de 1-0, de 3-0 en de 5-1 in Amsterdam. Daarnaast bereidde hij de 2-0 van Dusan Tadic voor. "Een hattrick is altijd mooi", lacht Huntelaar voor de camera van de NOS. "Dat je de oudste bent die dat doet is natuurlijk iets minder."

"Ik was blij dat ik vanaf het begin mocht spelen, dat was lekker", gaat de Ajax-spits verder. "Zeker in een wedstrijd als deze, met een tegenstander die zelf ook wilde voetballen. Dat is altijd leuker dan een tegenstander die de bus parkeert. Daarom maken ze ook twee doelpunten. Je kan met 4-0 of met 6-2 verliezen, dan zou ik toch liever dat laatste hebben."

Dinsdagavond gaat het seizoen van Ajax verder met de return van de kwartfinale van de Champions League. "Een hattrickje in Turijn zou wel lekker zijn", zegt Huntelaar grappend. "Nee, we gaan het zien. Ik ga er niet vanuit dat ik vanaf het begin speel."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws