'Judo-man' verwacht geen speeltijd in Turijn: 'Denk niet dat ik kandidaat ben'

'Judo-man' verwacht geen speeltijd in Turijn: 'Denk niet dat ik kandidaat ben'

Gepubliceerd: zondag 14 april 2019 om 09:12zo 14-04-2019 om 09:12

Jurgen Ekkelenkamp geniet van de week die hij bij Ajax doormaakt. De middenvelder viel woensdag in het Champions League-duel tegen Juventus (1-1) al in en maakte ook tegen Excelsior (6-2) de nodige speelminuten.

Ekkelenkamp kwam na een half uur al in het veld voor Frenkie de Jong, die uit voorzorg naar de kant werd gehaald. "De laatste weken ben ik geblesseerd geweest en twee weken voor Juventus was ik pas weer terug", legt de middenvelder uit voor de camera van de NOS. "Dan is het heel mooi om erbij te mogen zijn. De mensen om mij heen zijn heel trots en blij om te zien dat ik er sta."

Waar Ekkelenkamp tegen Excelsior een redelijk anonieme wedstrijd speelde, was daar tijdens zijn invalbeurt tegen Juventus allerminst sprake van. Hij pakte vlak voor tijd een gele kaart door Cristiano Ronaldo vol overtuiging op de grasmat te gooien, waardoor de Portugees niet gevaarlijk kon worden in een aanval. De bijnamen waren al gauw geboren. "De judoman? Daar kan ik wel mee lachen. Verder kan ik er natuurlijk weinig mee."

"Als ik eerlijk ben denk ik niet dat ik een kandidaat voor dinsdag ben", bespreekt Ekkelenkamp de opties wanneer Frenkie de Jong niet mee zou kunnen spelen tegen Juventus. "Ik denk dat Lasse (Schöne, red.) gewoon de beste optie is. Maar goed, dat weet de trainer beter dan ik."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws