PSV zwijnt, wint nipt van De Graafschap en ziet verschil met Ajax verder oplopen

PSV zwijnt, wint nipt van De Graafschap en ziet verschil met Ajax verder oplopen

14-04-2019 14:08 Laatste update: 14:17
344

PSV is er zondagmiddag niet in geslaagd om het doelsaldo op te vijzelen. De Graafschap werd in het Philips Stadion met 2-1 verslagen. PSV miste tegen de laagvlieger kans op kans en keek na 45 minuten zelfs tegen een achterstand aan. 

Voor eigen publiek had PSV zich voorgenomen om aan het doelsaldo te werken, maar dat lukte tegen De Graafschap voor geen meter. Onder meer Hirving Lozano en Luuk de Jong misten in de eerste helft grote kansen.

PSV speelde sowieso zwak en wist de gasten uit Doetinchem bepaald niet de wil op te leggen. De Graafschap kwam er een paar keer brutaal uit en maakte na 26 minuten zelfs 0-1. Leeroy Owusu kon vanaf rechts voorzetten en Delano Burgzorg knikte binnen. Bij het rustsignaal klonk een striemend fluitsignaal van het thuispubliek. 

Na de pauze kwam de nummer twee van de Eredivisie beter voor de dag. Nadat De Jong opnieuw een enorme kans om zeep had geholpen, ging de bal in de 65e minuut - na een overtreding op Hirving Lozano - op de stip. Steven Bergwijn knalde binnen. 

Uit een voorzet van Denzel Dumfries wist De Jong acht minuten later de 2-1 op het scorebord te zetten. De Graafschap was nog heel even dichtbij een stunt nadat Daniel Schwaab de bal bijna achter Jeroen Zoet had gewerkt. Het bleef uiteindelijk bij 2-1.  

De titelrace in de Eredivisie blijft door de zege van PSV bloedstollend spannend. Ajax won zaterdag met 6-2 van Excelsior en heeft nu een doelsaldo van +78. PSV staat op +66, een verschil van twaalf goals dus. De twee ploegen staan in punten (74) gelijk en hebben beide nog vier wedstrijden te gaan.