De Jong 'geraakt': 'Daarom is het ook humor dat PSV nu tijd gaat rekken'

De Jong 'geraakt': 'Daarom is het ook humor dat PSV nu tijd gaat rekken'

Gepubliceerd: zondag 14 april 2019 om 14:38zo 14-04-2019 om 14:38

Laatste update: zondag 14 april 2019 om 15:14zo 14-04-2019 om 15:14

Een van de hoogtepunten van PSV-De Graafschap (2-1) was voor trainer Henk de Jong een moment in de absolute slotfase. De oefenmeester zag hoe PSV tijd aan het rekken was. Vòòr de wedstrijd in Eindhoven werd juist nog gesproken over een monsterscore. 

In de doelsaldorace met titelconcurrent Ajax had de ploeg van trainer Mark van Bommel namelijk veel goals nodig. "Wij hebben terecht verloren, laat dat duidelijk zijn", zei De Jong na de wedstrijd, voor de camera van FOX Sports

"Maar: vier minuten voor rust hadden wij nog een hele dikke kans. Die moet je gewoon maken, dan is het 0-2 en wordt het een heel ander verhaal. De manier waarop we verliezen is zonde. Die verhalen over doelsaldo, 8-0, 9-0, 11-0..."

"Weet je wat ik het mooiste vond? Op het laatst, dat PSV alles terugzet bij een corner, en dan gaat tijdrekken om geen goal tegen te krijgen. Dat vond ik het allermooiste van deze middag. Dat wilde ik graag even kwijt. Het doet namelijk pijn, als mensen zulke dingen zeggen. Een beetje respect voor elkaar."

De Jong neemt zijn collega overigens niets kwalijk. "Van Bommel doet dat niet, ik heb het er met hem over gehad. Het komt niet bij hem vandaan. Ik was er door geraakt. Daarom is het ook humor dat PSV nu tijd gaat rekken. Dat is toch mooi?'

Lees ook: PSV zwijnt, wint nipt van De Graafschap en ziet verschil met Ajax verder oplopen

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie wordt kampioen?

(5203 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws