Kampioenschap FC Twente bijna een feit na blamage Sparta voor eigen fans

14-04-2019 16:30 Laatste update: 16:33
89

FC Twente kan komende week het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie veilig stellen. Na zondag is het gat naar nummer twee Sparta tien punten. Er zijn nog vier duels te gaan. Sparta leed zondagmiddag voor eigen publiek een pijnlijke nederlaag tegen TOP Oss: 1-4.

Nadat koploper Twente vrijdag zelf afrekende met Telstar (1-0), was nu de beurt aan Sparta. De Rotterdamse formatie van trainer Henk Fraser kon het gat naar de nummer een terugbrengen naar zeven punten. Het ging tegen TOP Oss echter volledig verkeerd.

Deroy Duarte zorgde op Het Kasteel nog wel voor de 1-0. Na zeven minuten schoot de middenvelder van grote afstand raak. Tien minuten later maakte Hennos Asmelash er 1-1 van, na een gekeerd afstandsschot van Bryan Smeets.

Diezelfde Smeets hielp TOP in de 72e minuut aan een voorsprong en daarna ging het snel. Uitgerekend Huseyin Dogan, voormalig speler van Sparta, scoorde twee keer en zorgde daarmee voor de eindstand: 1-4.

Sparta heeft nu 65 punten uit 34 duels. Twente staat op 75 punten. Aanstaande vrijdag gaan de Tukkers op bezoek bij Jong Ajax. Bij winst is de terugkeer op het hoogste niveau, na één seizoen afwezigheid, een feit. TOP klimt door de zege overigens naar plek acht.