Bayern München scoort vier keer en neemt koppositie weer over van Dortmund

14-04-2019 17:24
21

Bayern München is de koppositie in de Bundesliga slechts één dag kwijt geweest. Door een 1-4 zege op Fortuna Düsseldorf, dat eerder dit seizoen nog verrassend won van Der Rekordmeister, moet Borussia Dortmund de eerste plek weer overdragen.

Bayern München kende op bezoek bij middenmoter Fortuna Düsseldorf een vrij probleemloze middag. Kingsley Coman, deze week nog betrokken bij een opstootje met Robert Lewandowski, zette zijn ploeg met een indraaiende voorzet op voorsprong: 0-1.

Voor rust werd het ook nog 0-2. Coman liet zijn tweede van de wedstrijd noteren. In de tweede helft klaarde Bayern de klus. Serge Gnabry werkte de 0-3 binnen op aangeven van Thomas Müller. Gnabry was in zijn laatste vijf optredens betrokken bij liefst zeven goals.

In de laatste minuten vielen nog twee treffers: Dodi Ludebakio maakte vanaf de penaltystip de eretreffer namens Düsseldorf, waarna Leon Goretzka voor het slotakkoord zorgde. Smet op de Bayern-zege was het uitvallen van Manuel Neuer. De doelman verstapte zich en moest zich laten vervangen.

Door de overwinning staat Bayern München weer op de eerste plek in de Bundesliga. Het verschil met nummer twee Borussia Dortmund is met nog vijf wedstrijden te gaan één punt.